fbpx

Τα 5 σημαντικότερα boots trends που πρέπει να γνωρίζετε!

by Eva Sarpetsa

Όταν δημιουργώ τα χειμερινά μου σύνολα πολλές φορές εστιάζω περισσότερο στο πανωφόρι και τα παπούτσια πάρα στην βάση του συνόλου – the actual outfit. Ακόμη, πολλές φορές μπορεί να βασίσω όλο το σύνολο σε ένα statement παλτό ή ένα ζευγάρι μπότες.  

Παραδέχομαι πως έχω μια αρκετά ικανοποιητική συλλογή από μπότες, αλλά αποφάσισα πως θα επενδύσω σε ένα καινούριο ζευγάρι φέτος τον Χειμώνα. Στις πιο κάτω τάσεις που εντοπίσαμε υπάρχει ένα ζευγάρι που είμαι πεπεισμένη πως θα καταλήξει να είναι το ζευγάρι που θα φοράω on repeat τους επόμενους έξι μήνες. Είναι η σιλουέτα που επανήλθε στο προσκήνιο της μόδας για… να μείνει.

Γενικότερα όμως, με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο – τα οποία έχουν και τον αντίστοιχο αντίκτυπο στην μόδα –  υπάρχει το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας για άνεση και την «ανάγκη» να φορέσουμε bold κομμάτια και να νιώσουμε glamorous. Μόνο την φετινή χρονιά, υπήρξαμε μάρτυρες στην άνοδο του “ugly shoe trend» και την πτώση των άλλοτε αγαπημένων μας στιλέτων.

Όσον αφορά όμως τις μπότες, υπάρχουν στυλ που δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας και τα οποία πλέον θεωρούνται staples, αλλά φυσικά υπάρχουν και αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν περισσότερο ως τάση. 

Έτσι λοιπόν και καθώς κατευθυνόμαστε σε μια νέα πιο κρύα σεζόν, καταγράψαμε για εσένα τις μεγαλύτερες τάσεις των boots για την φετινή χειμερινή σεζόν. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα; Παλιές κλασσικές σιλουέτες όπως τα kitten heels, καθώς και πολλές τολμηρές σιλουέτες με χρυσό και glitter, δεύτερα εφέ δέρματος (second skin effects) και ποπ χρώματα. 

Kitten Heels

Photo: DIEGO ANCIANO

Βασισμένα στην αναβίωση της δεκαετίας του 1990, τα kitten heels έκαναν την επιστροφή τους σε slingbacks (εξώφτερνα παπούτσια) άλλα και mules. Τον χειμώνα θα τα εντοπίσουμε σε εξαιρετικά κομψές εκδοχές και ποικιλία υφών.   

Combat boots

Υπήρξαν οι πρωταγωνιστικές μπότες (σταρ) της περασμένης σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας και οι combat boots επανέρχονται σε πλήρη ισχύ για άλλη μια σεζόν, επιβεβαιώνοντας το fashion status τους. Συνδυάζουν με επιτυχία άνεση και στυλ, και ο λειτουργικός και ανθεκτικός σχεδιασμός τους, υπόσχεται να αποτελέσει την επιλογή υποδημάτων στην οποία θα μπορείς να βασιστείς για τα επόμενα χρόνια.

Colorful boots

Οι χρωματιστές μπότες είναι μια προσπάθεια να μην αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με μελαγχολία. Στην πραγματικότητα, οι χρωματιστές μπότες είναι πραγματικά το απόλυτο fashion statement. Το αποτέλεσμα; Ποπ και παστελ χρώματα σε μια σιλουέτα που μας εξασφαλίζει βέλτιστη άνεση, για μια σεζόν γεμάτη αισιοδοξία.    

«Second skin» boots

Photo: EDWARD BERTHELOT

Σαν «δεύτερο δέρμα», οι κορυφαίες μπότες αυτής της σεζόν είναι κατασκευασμένες από ελαστικά υλικά που αγκαλιάζουν το πόδι και εγγυώνται κομψές εμφανίσεις. Είτε σέξι είτε ρετρό, έρχονται τόσο σε sober (όχι φωτεινές) όσο και σε απαλές αποχρώσεις.

Wedge Boots

Αμφιλεγόμενο; Ναί. Δροσερό? Επίσης ναι. Θα εντοπίσεις την σιλουέτα αυτή στις Φθινοπωρινές συλλογές σχεδιαστών όπως Amina Muaddi και Off-White – κάτι που αποτελεί μια αξιόπιστη ένδειξη ότι πρόκειται να είναι πολύ σύντομα στην ντουλάπα κάθε celebrity και fashion girl.