fbpx

Y2K: Πως να φορέσετε τα low-rise παντελόνια με βάση τις αγαπημένες μας celebrities

by Trends Team

Συχνά θεωρούμε τις τάσεις ως ‘δείκτες χρονολογικών εποχών’, καθώς η επισήμανση και η καταγραφή των σημαντικών στιγμών της μόδας μπορεί να αποτυπώσει το zeitgeist (German – πνεύμα των καιρών) της κάθε δεκαετίας. Είναι όμως ξεκάθαρο πως πλέον αυτές οι τάσεις δεν παραμένουν στα βιβλία της ιστορίας.

Για αρκετό χρονικό διάστημα, τα κολακευτικά high-waisted jeans στις διάφορες εκδοχές τους – Skinny, Mom, Boyfriend, Kickflare – ήταν, και θα συνεχίσουν να είναι, αναπόσπαστο μέρος της ντουλάπας μας. Παρόλα’ αυτά, η κυκλική φύση των τάσεων υπαγορεύει πως ό,τι παλιό είναι και πάλι νέο (‘everything old is new again’). Έτσι, τα low rise jeans επέστρεψαν και σηματοδοτούν ξεκάθαρα την επάνοδο της λαμπερής δεκαετίας των 90s. Και το μεγαλύτερο reference για αυτό το trend αποτελούν οι εικόνες της Lindsay Lohan, της BritneySpears και της Paris Hilton με low-rise jeans, crop tops και γυμνά hip bones.

Photo: Getty

Πολλές γυναίκες πιθανόν να αισθάνονται «εκφοβισμένες» από την τάση αυτή.  Ωστόσο, τα low-rise jeans ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trend της δεκαετίας του 90, με icons όπως Naomi Campbell και Kate Moss να πειραματίζονται με low-rise Calvin Klein φούστες και χαμηλόμεσα Levi’s.

Συνεπώς, η επιστροφή της τάσης αυτής δεν θα έπρεπε να μας τρομάζει. Δεν σημαίνει πως τα αγαπημένα μας mid and high-rise jeans θα καταστούν outdated και φυσικά ούτε πως πρέπει να υιοθετήσετε μια αισθητική από πριν 20 χρόνια.

Από το 2018, μεγάλοι οίκοι μόδας, είχαν χρησιμοποιήσει τις συλλογές τους για να επαναφέρουν το statement jean που οι περισσότεροι από εμάς αφήσαμε – αρκετά εύκολα – πίσω μας. Και φυσικά δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να εντοπίσουμε την τάση αυτή πέρα από τα runways, με μάρκες όπως Abercrombie & Fitch και με influencers όπως τις αδερφές Hadid.

Και επειδή αυτό το πολύ ξεχασμένο κομμάτι φαίνεται να ανακτά την αριστοκρατικότητα του – πιο κάτω, μπορείτε να εμπνευστείτε από τους αγαπημένους σας celebrities και influencers που έχουν ήδη υιοθετήσει την τάση αυτή. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς αυτή η σιλουέτα μπορεί να προσαρμοστεί στην ντουλάπα σας. Keep scrolling.

Keep it simple

Photo: LALO-VASQUEZ-MAX/BACKGRID

Ένα ανοιχτόχρωμο low-rise boyfriend jean συνδυασμένο με ένα απλό – ίσως cropped- τοπ και mules τακούνια, δημιουργούν ένα effortless look.

As safe as it gets

Photo: 247PAPS.TV/SPLASH NEWS

O συνδυασμός ενός low rise jean με ένα κομψό blazer και τακούνια, μπορούν να δημιουργήσουν ένα άνετο current outfit για το γραφείο.

Suit suit suit

Emily Ratajkowski – The Queen of low-rise

Photo: SAY CHEESE!/GC IMAGES

Low rise – όσο πιο κάτω γίνεται – και slouchy – όσο πιο πολύ γίνεται – παντελόνι, συνδυασμένο με το αντίστοιχο (ίδιο χρώμα και ύφασμα) blazer και ένα απλό τοπ, δημιουργούν ένα outfit μοντέρνο αρκετά για να συνδυαστεί ακόμη και με αθλητικά παπούτσια.

90s baby

Photo: Pierre Suu/GC Images

Όταν έχετε αμφιβολίες, τα cardigans είναι πάντα καλή επιλογή. Συγκεκριμένα, ένα cardigan sweater σε συνδυασμό με ένα low-rise παντελόνι δημιουργεί ένα πολύ σύγχρονο outfit που ενσωματώνει αβίαστα δύο διαφορετικές δεκαετίες.

Coat it

Photo: PAPCULTURE/BACKGRID

Όπως πολύ ξεκάθαρα φαίνεται από την φωτογραφία, ένας ιδιαίτερα πετυχημένος συνδυασμός είναι τα low-rise jeans με ένα statement chic κομμάτι, όπως ένα μάξι δερμάτινο παλτό. Οποιοδήποτε statement κομμάτι μπορεί να απογειώσει ένα baggy jean με sneakers στη στιγμή.

Θα παρατηρήσετε πως οι celebrities και influencers συνήθως επιλέγουν ένα συγκεκριμένο τύπο low-rise jeans: , αντικατοπτρίζοντας μια πιο χαλαρή προσέγγιση (the effortless look). Σκεφτείτε ότι το jean δεν πρέπει να είναι ούτε ελάχιστα σφιχτό –  not at all. Είναι επίσης σημαντικό να εκθέσετε λίγο τη μέση σας.

Tip: Ενσωματώστε τα lowrise jeans στα look σας, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ρετρό αισθητική. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια cardigan ζακέτα και μια αθλητική μπλούζα ή να το αναβαθμίσετε με πιο κομψά κομμάτια, όπως ένα ανδρικό πουκάμισο.

Σήμερα, η μόδα έχει δώσει προτεραιότητα στην προσωπική έκφραση έναντι των trends και των κανόνων. Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε ρούχα που ταιριάζουν στο δικό μας μοναδικό σώμα και όχι να αναγκάσουμε το σώμα μας να ταιριάξει στα ρούχα.

Εάν δεν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση αυτή επειδή θεωρείται πως δεν κολακεύει το σώμα σας ή δεν ταιριάζει στο style σας, then simply dont!