fbpx

8 Κύπριοι μας λένε την άποψή τους για την Ημέρα της Γυναίκας!

by Trends Team

Μια σημαντική ημέρα η σημερινή, αφού μέσα από αυτή τιμούμε τους αγώνες που έγιναν για τα δικαιώματα των γυναικών.

Μια γυναίκα έχει πολλούς ρόλους στη σημερινή κοινωνία. Είναι σύζυγος, μάνα, αδερφή, επιχειρηματίας, μα πάνω απ’ όλα είναι γυναίκα που πρέπει να σέβεται τον εαυτό της!

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ρωτήσαμε 8 Κύπριους για το ποια είναι η άποψή τους για την Ημέρα της Γυναίκας.

Δες πιο κάτω: 

Κωνστάντια Δημητριάδου – PR & Media Expert στην Cal Creative Communication

«Δεν θεωρώ ότι εμείς οι γυναίκες, αυτά τα μαγικά πλάσματα, θα έπρεπε να γιορτάζουμε μία μόνο ημέρα μέσα στον χρόνο.

Η γυναίκα είναι δώρο ζωής και της αξίζει να γιορτάζεται καθημερινά. Να ζήσεις λοιπόν σήμερα και κάθε μέρα, μαμά, φίλη, σύντροφε, καριερίστα.

Να ζήσεις, να είσαι καλά, να σε φροντίζεις, να θυμάσαι να αγαπάς λίγο κι εσένα -και όχι μόνο τους άλλους-, και προπαντός να μην ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Γιατί μπορείς».

Φλωρεντία Χαραλάμπους – Beautician / Head makeup artist στις σχολές μακιγιάζ Zerva Cosmetics Makeup artist Workshops by Florentia Charalambous

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν μία μέρα. Η γυναίκα πρέπει -και της αξίζει- να τιμάται και να γιορτάζεται κάθε ημέρα.

Μέσα από το δικό μου επάγγελμα, αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω. Να αναδεικνύω την ομορφιά και την ατομικότητά της, να την κάνω να αισθάνεται ακόμα πιο όμορφη, όχι μόνο μια συγκεκριμένη ημέρα, αλλά κάθε μέρα. Γιατί η ομορφιά, επίσης αξίζει να γιορτάζεται και να αναδεικνύεται καθημερινά».

Γιώργος Μαχαλλεκίδης – Fitness Trainer & Instructor στο Machallekide Gym

«8 Μαρτίου, μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή, η γιορτή της Γυναίκας η οποία ωστόσο, αξίζει να γιορτάζει κάθε, μα κάθε μέρα! Θεωρώ ότι, σε ένα πλάσμα το οποίο μπορεί να υπομένει, να επιμένει, να αγωνίζεται, να αντέχει, να αισθάνεται και όλα αυτά να τα κάνει την ίδια στιγμή, δεν χωράει τίποτε περισσότερο από σεβασμός και αξιοπρέπεια προς το πρόσωπό του.

Σύζυγος, μητέρα, αδελφή, κόρη, ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας πρέπει να αναγνωρίζεται με κάθε τρόπο!

Πιστεύω παράλληλα ότι, όλες οι γυναίκες στον κόσμο πρέπει να νιώθουν αυτοπεποίθηση! Η αυτοπεποίθηση προς τον ίδιό τους τον εαυτό, είναι ο κύριος σύμμαχός τους για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής, έτσι και εγώ, ως Fitness Trainer & Instructor, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.

Γι’ αυτό και δημιούργησα ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, το BOOTY MASTERCLASS που επικεντρώνεται στην ανόρθωση και σύσφιξη των γλουτών.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προσπαθώ να “κτίσω” σμιλευμένους γλουτούς όπως ακριβώς τους ονειρεύονται όλες οι γυναίκες που γνωρίζω, ανυψώνοντάς τους το ηθικό».

Ελένη Μίμη – Hair Stylist/ Salon Director στα κομμωτήρια Miele

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πρέπει να γιορτάζεται και να τιμάται σε ανάμνηση του αγώνα που ξεκίνησε το 1857 για την εξασφάλιση βασικών δικαιωμάτων της Γυναίκας.

Στο σήμερα, η μέρα αυτή αποτελεί την αφορμή για τις γυναίκες να ξεφύγουν για λίγο από την πιεστική ρουτίνα και καθημερινότητα.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, δεκάδες γυναίκες αποφασίζουν να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους και αφήνονται στα χέρια μας, είτε για αλλαγές, είτε για περιποίηση μετά από μια κουραστική μέρα!

Όχι μόνο επειδή σκοπεύουν να βγουν έξω, αλλά επειδή και για τις ίδιες, μέσα στις δεκάδες υποχρεώσεις που έχουν από τους πολλαπλούς ρόλους που υπηρετούν, αντικρίζουν την 8η Μαρτίου ως μια υπενθύμιση ότι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και στον εαυτό τους».

Δρ. Αφρούλα Καραμανή – Εμφυτευματολόγος στο Perfect Smile Dental Clinic

«Η γυναίκα σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας, επιβιώνοντας και διαπρέποντας στο χώρο εργασίας της, με τα δικά της προσόντα. Το όμορφο χαμόγελό της είναι βασικό προσόν στον πολυμορφικό της χαρακτήρα.

Οι επαναστατικές και ποικίλες οδοντιατρικές θεραπείες σήμερα, μπορούν να τελειοποιήσουν το κάθε χαμόγελο κρατώντας την μοναδικότητά του, υποστηρίζοντας έτσι την αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια του ατόμου, συστατικά σημαντικά για την επιτυχία και ευτυχία.

Η γυναίκα οπλίζεται καθημερινά με το όμορφό της χαμόγελο για να καταφέρει τα ακατόρθωτα, και όπως είπε και ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι “οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν”. Θαυμάζω την γυναίκα του σήμερα και πιστεύω πως η “Γιορτή της Γυναίκας” της αξίζει».

Χρύσια Γεωργίου – Jewelry Designer – Politia Jewelry

«Είναι προφανές ότι η θέση των γυναικών στις πλείστες κοινωνίες έχει κάνει τεράστια άλματα αν και σε πολλές χώρες οι γυναίκες εξακολουθούν να ζουν κάτω από μεσαιωνικό καθεστώς, να κακοποιούνται και να μην έχουν ίσα δικαιώματα μόρφωσης και ελευθερίας.

Πιστεύω έχουμε σημαντικό δρόμο μπροστά μας και παρότι γίνεται μεγάλος αγώνας, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχίζουμε να γιορτάζουμε αυτήν την μέρα, έτσι ώστε να μας υπενθυμίζει τι έχουμε καταφέρει και τι έχουμε ακόμη να καταφέρουμε στο μέλλον.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πιστεύω ακράδαντα ότι εμείς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι και όχι ανταγωνίστριες. Θα πρέπει να υποστηρίζουμε η μια την άλλη, αφού μονό εμείς μπορούμε να μπούμε στην θέση μιας γυναίκας και να καταλάβουμε τι προβλήματα μπορεί να “κουβαλά”.

Έτσι και εγώ, μέσα από τον σχεδιασμό κοσμημάτων, θέλω να προσφέρω στις γυναίκες την αίσθηση της μοναδικότητας, καθώς μέσα από το κόσμημα, κάθε γυναίκα μπορεί να απελευθερώσει μέρος του εαυτού της».

Νάταλυ Δημοφάνους – Fashion & Beauty Blogger

«Άρωμα… γυναίκας! Σήμερα, σε πολλές γωνιές του πλανήτη, ο αγώνας για ίσα δικαιώματα παραμένει ισχυρός! Κάθε μέρα, είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, την τιμούμε με ξεχωριστό τρόπο!

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα, αυτή η πολύπλευρη προσωπικότητα που έχει την ικανότητα να στέκεται “βράχος” σε ό,τι δυσκολίες της φέρει η ζωή και που έχει αποδείξει πολλές φορές πως ξέρει να διεκδικεί και να προστατεύει ό,τι δικαιωματικά της ανήκει!

Γι’ αυτό και την τιμούμε όπως της πραγματικά αξίζει! Χρόνια πολλά λοιπόν σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα».

Άννα Σολωμού – Beauty Expert στο Euphoric Spa

«8 Μαρτίου! Μια ημέρα που πρέπει υπενθυμίζει σε όλους πως, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας οι γυναίκες θα έπρεπε να έχουν ίσα με τους άνδρες δικαιώματα. Μια γυναίκα για να αποδείξει τον δυναμισμό της, δεν χρειάζεται να «φορέσει» τίποτα άλλο, πέρα από τον πραγματικό της εαυτό.

Μια γυναίκα με πίστη στον εαυτό της, θέλει να φροντίζει, να περιποιείται και αγαπάει πραγματικά τον εαυτό της έτσι εκπέμπει πάντα κομψότητα. Για πολλούς είναι μια συνηθισμένη μέρα, για εσένα όμως που είσαι γυναίκα, είναι μια ξεχωριστή μέρα!

Γι’ αυτό το χρωστάς στον εαυτό σου να είσαι χαρούμενη και λαμπερή εκείνη την ημέρα, όπως και κάθε άλλη μέρα. Φροντίζω τον εαυτό μου είναι για ‘μένα σημαίνει αξιοπρέπεια, σέβομαι τους γύρω μου και προσπαθώ να έχω ποιότητα ζωής.

Το Euphoric Spa & Beauty εύχεται σε όλες της γυναίκες χρόνια πολλά. Τις εκπληκτικές, δυναμικές γυναίκες που πάντοτε καταφέρνουν και λύνουν όλα τους τα προβλήματα και κουβαλούν “βαριά” φορτία».

Εσένα ποια είναι η άποψη σου για την ημέρα της γυναίκας;